Τελευταία Νέα

Σητεία – Υπάρχει έτοιμη μελέτη από το 2017, υπάρχει χρηματοδότηση από το 2018 και ακόμα τίποτα…

Παρακολουθώ τις δραστηριότητες του Λιμενικού Ταμείου Σητείας με ιδιαίτερο ενδιαφέρον,όπου ανακοινωθήκαν χρηματοδοτήσεις αρκετών χιλιάδων ευρώ .

Η εξασφάλιση φυσικά μιας χρηματοδότησης από ένα χρηματοδοτικό πρόγραμμα σίγουρα είναι ένα θετικό γεγονός.

Από τα μέσα ενημέρωσης πληροφορήθηκα ότι και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σητείας ,όπως και άλλα λιμενικά ταμεία, πήρε μία χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Φιλόδημος για να κάνει κάποιες μελέτες που αφορούν τους λιμένες είναι εντος των γεωγραφικων οριων του Δήμου Σητειας.
Το ερώτημα είναι τι γίνεται με τη χρηματοδοτήση που έχουν εξασφαλιστεί για έργο το οποίο έχει έτοιμη μελέτη τώρα και καιρό και δεν έχει δημοπρατηθεί ;
Ένα τέτοιο έργο τιτλο [ Μελέτη Επισκευής στο τμήμα ακτοπλοΐας του λιμένα Σητείας] και αφορά την επικίνδυνη σπηλαίωση στον λιμενοβραχίονα του λιμανιού της Σητείας , η οποία αν δεν αποκατασταθεί “άμεσα” υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να καταρρεύσει το κρηπίδωμα με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφαλή πρόσδεση των πλοίων που επισκέπτονται τη Σητεία .
Επισης η “μελετη Υποβρύχιας Επιθεώρησης “που εκπονηθηκε το Μαιο 2016 από το Γραφείο Μελετών ‘‘ΡΟΓΚΑΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Α.Ε.’’ στο τμήμα ακτοπλοΐας του λιμένα Σητείας μας επισημαινει ότι οι «καταγεγραμμένες υποσκαφές κρίνονται σοβαρές και απαιτείται η άμεση αποκατάσταση τους».
Υπάρχει έτοιμη μελέτη από το 2017 , υπάρχει χρηματοδότηση από το 2018 και ακόμα τίποτα.
Ο κύριος Αντωνιδακης ήταν και το 2018 Πρόεδρος Δ.Σ στο Λιμενικό Ταμείο.
Γιατί δεν έχει προχωρήσει το συγκεκριμένο έργο ;
Καλά τα νέα για τη νέα χρηματοδότηση αλλά να δούμε κύριε Αντωνιδάκη το έτοιμο έργο & απαραιτητο , το οποίο λύνει σημαντικά θέματα ασφάλειας του λιμανιού γιατί δεν εχει προχωρησει;
Θοδωρής Πετρουλάκης

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Έργα υποδομής στην τοπική κοινότητα Σακτουρίων

Καθημερινό φαινόμενο πλέον για τον Δήμο Αγίου Βασιλείου οι παραδόσεις έργων. Ο Δήμαρχος Γιάννης Ταταράκης …

Σητεία – Έκρυβαν 1 κιλό κάνναβης στο σπίτι και σε αποθήκη

Χειροπέδες σε δύο άντρες 1 κιλό κάνναβης και 3.150 ευρώ έκρυβαν σε σπίτι και αποθηκευτικό …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize