Ρέθυμνο – Ξενοδοχοϋπάλληλοι – Συνέχεια κινητοποιήσεων και αίτημα στήριξης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΟΡΟΪΔΙΑ ! ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ 400 ΕΥΡΩ. 

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η “ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ” ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ. 

    

   Το νέο πακέτο στήριξης στους μεγαλοξενοδόχους και τις μεγάλες αλυσίδες εστίασης , με φοροαπαλλαγές, επιστρεπτέα προκαταβολή φόρων , επιδότηση μισθών, εισφορο-απαλλαγές και πολλά ακόμη, αποτελεί μεγάλη πρόκληση για τους εργαζόμενους του κλάδου . 

Στέλνουν σε εμάς το λογαριασμό της κρίσης !!!

Μας πετάνε 400€ για τους εποχικούς και ενώ προχωράν στην κατάργηση της επαναπρόσληψης -500€ για τους υπόλοιπους. Χιλιάδες άνεργοι χωρίς κανένα επίδομα και από την άλλη ζεστό χρήμα για τους εργοδότες. 

Η καθιέρωση των αντεργατικών ΠΝΠ είναι δεδομένη πλέον για την κυβέρνηση και τους εργοδότες. Η εκ περιτροπής εργασία, η μείωση του εισοδήματος μας πάνω από 50%, η κατάργηση της σταθερής δουλειάς βρίσκονται στο βωμό της θυσίας για την διασφάλιση των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων. 

ΟΛΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ !

   Αυτή είναι η προτεραιότητα τους. Να μεταφέρουν το βάρος της κρίσης για άλλη μια φορά στους εργαζόμενους , στα πλαίσια του λεγόμενου «δίκαιου επιμερισμού». 

Για τα συμφέροντα του μεγάλου τουριστικού και επισιτιστικου κεφαλαίου, των εφοπλιστών και των αερομεταφορών, καταργούν κάθε μέτρο ελέγχου του εισερχόμενου τουρισμού και πρόληψης κατά του κορονοϊού, την ώρα που εξακολουθούν να κουνούν σε εμάς το δάχτυλο για την «ατομική ευθύνη» και την υπευθυνότητα. 

Πληρώσαμε την ανάπτυξη – τώρα μας χρεώνουν και τη νέα κρίση!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΥΝ ΤΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!

ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ ΒΑΣΕΙ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ. ΝΑ ΙΣΧΥΣΕΙ Η ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΙΚΩΝ! 

  • Επίδομα για όλους τους ανέργους του κλάδου χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όλο το διάστημα της ανεργίας. 
  • Ακύρωση πληρωμών ρεύματος, νερού, τηλεφώνου, φόρων και τραπεζικών δόσεων. Μηδενικά δημοτικά τέλη. 

Η κινητοποίηση στις 20/05 ήταν μόνο η αρχή. Καλούμε όλους τους συναδέλφους μας να συμμετέχουν στις 25/05 στις 10:00 έξω από το Εργατικό Κέντρο στην παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τον σύλλογο Ξενοδόχων. Στις 28/05 στην συμμετοχή τους στην Πανελλαδική Μέρα Δράσης στον Επισιτισμό. Τέλος καλούμε το Δ.Σ. να καλέσει άμεσα σε Γενική Συνέλευση του Σωματείου σε εξωτερικό χώρο για την εκτίμηση και συνέχεια του αγώνα  που έχουμε μπροστά μας.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ! ΞΑΝΑ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ !

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ 25 ΜΑΗ ΣΤΙΣ 10π.μ. ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Την εκδήλωση διαμαρτυρίας οργάνωσε το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρεθύμνου σε συνεργασία με τα Σωματεία Ξενοδοχοϋπαλλήλων όλης της Κρήτης, αλλά και της Ομοσπονδίας Επισιτισμού Τουρισμού, που πλήττονται από την πανδημία COVID-19. Στόχος της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας, που έγινε  στο Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου και της πορείας που ακολούθησε στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, ήταν η προβολή των κάτωθι αιτημάτων:

“Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι Ζ Η Τ Α Μ Ε :

α) Την καταβολή αποζημίωσης ειδικού  σκοπού στους εργαζόμενους για όσο διάστημα δεν απασχοληθούν από τους  εργοδότες τους λόγω αναστολής της σύμβασης εργασίας τους

β) Την  κάλυψη από τον κρατικό προϋπολογισμό της ασφαλιστικής δαπάνης  εργοδότη και εργαζομένου ,

γ) έκπτωση ενοικίου πρώτης κατοικίας, πάγωμα δανειακών οφειλών και τραπεζικών απαιτήσεων.

δ) Την  προστασία των θέσεων εργασίας για το έτος 2021 με βάση  την ανασταλείσα, ή όπως άλλως λειτουργούσα σύμβαση κατά την τουριστική περίοδο του 2019

ε ) εξειδίκευση μέτρων υγείας και ασφάλειας της εργασίας στα ξενοδοχεία.

Α Π Α Ι Τ Ο Υ Μ Ε

  •  ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΧΩΡΙΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑ
  •  ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΚΛΑΔΙΚΗΣ ΜΑΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ
  •  ΤΩΡΑ ΚΗΡΥΞΗ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ
  •  ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΙΚΩΝ
  •  ΜΕΙΩΣΗ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΩΝ ΕΝΣΗΜΩΝ ΓΙΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΣΤΑ 50 ΑΠΟ 100
  •  ΚΑΛΥΨΗ 100% ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ ΜΑΣ ΕΙΣΦΟΡΩΝ.
  •  ΝΑ ΜΗΝ ΛΗΦΘΕΙ ΥΠΟΨΙΝ ΤΟ 2020 ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑΣ    ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ .
  • ΤΗΝ  ΠΛΗΡΗ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ .

Καλούμε την κυβέρνηση και τα συναρμόδια υπουργεία να ασχοληθούν με τα προβλήματα μας διευκρινίζοντας ότι:

Οι  ξενοδοχοϋπάλληλοι των εποχικώς λειτουργούντων ξενοδοχείων και οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό  δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται ως άνεργοι, αλλά ως εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις, των οποίων ανεστάλη η λειτουργία με απόφαση δημόσιας αρχής ή επιχειρήσεων, που επλήγησαν σοβαρά από την  πανδημία του κορωνοΐου COVID – 19 .

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ”

                                                      ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ

Η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ρεθύμνου συμμερίζεται την αγωνία, συμπαραστέκεται στον αγώνα των εποχιακά εργαζομένων ξενοδοχοϋπαλλήλων και γενικά των εργαζομένων στον τουρισμό-επισιτισμό και όλων όσων πλήττονται από την πανδημία του COVID-19. Για το λόγο αυτό συμμετείχε στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας και σε ανακοίνωση της τόνιζε μεταξύ άλλων τα εξής: “Καλούμε την Κυβέρνηση να σκύψει πάνω στα σοβαρά προβλήματα που δημιουργούνται για τους εποχιακά εργαζόμενους και να δώσει άμεσα λύσεις που θα διασφαλίζουν πλήρως τα οικονομικά και κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα των ξενοδοχοϋπαλλήλων και όλων των εργαζομένων που πλήττονται από την κρίση της πανδημίας του κορονοϊού. Οι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι της χώρας έχουν πληρώσει ακριβά την οικονομική κρίση, δεν θα πληρώσουν και την υγειονομική !!”

Την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή, επισκέφτηκε σήμερα αντιπροσωπεία του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων και υπαλλήλων συναφών επαγγελμάτων Νομού Ρεθύμνου, στο πλαίσιο της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας, που πραγματοποίησαν, καθώς ο κλάδος πλήττεται βάναυσα από την πανδημία του Κορωνοϊού.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ζήτησαν τη λήψη άμεσων μέτρων στήριξης όλων των απασχολούμενων στον Τουρισμό, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, υποστηρίζοντας ότι οι ξενοδοχοϋπάλληλοι των εποχικώς λειτουργούντων ξενοδοχείων, οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό και όλοι οι εποχικά εργαζόμενοι δε μπορεί να αντιμετωπίζονται ως άνεργοι, αλλά ως εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις, των οποίων ανεστάλη η λειτουργία με απόφαση δημόσιας αρχής ή επιχειρήσεων που επλήγησαν σοβαρά από την πανδημία του Κορωνοϊού.

Η κα Λιονή δήλωσε ότι η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων του τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου και τόνισε ότι ο πρώτος πυλώνας της ελληνικής αλλά και της τοπικής οικονομίας πρέπει σε αυτή τη δύσκολη στιγμή να ενισχυθεί άμεσα, καθώς εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι και επιχειρήσεις βρίσκονται αντιμέτωποι με την ανεργία και συνθήκες οικονομικής εξαθλίωσης.

Οι Ξενοδοχοϋπάλληλοι, οι υπάλληλοι στον επισιτισμό, αλλά και όλοι οι εποχιακά εργαζόμενοι του Ρεθύμνου, που πήραμε μέρος στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ του Σωματείου μας , που στηρίζει το Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου , αλλά και η Ομοσπονδία Επισιτισμού Τουρισμού , σήμερα Τετάρτη 20 Μαϊου 2020, ώρα 10 το πρωϊ , στο Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου, ΓΙΑΤΙ οι ξενοδοχοϋπάλληλοι των εποχικώς λειτουργούντων ξενοδοχείων και οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται ως άνεργοι, αλλά ως εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις, των οποίων ανεστάλη η λειτουργία με απόφαση δημόσιας αρχής ή επιχειρήσεων, που επλήγησαν σοβαρά από την πανδημία του κορωνοΐου COVID – 19 .

Το ψήφισμα από το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και υπαλλήλων συναφών επαγγελμάτων νομού Ρεθύμνου

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ, ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

ΝΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΙΑΚΑ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ , ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

Ζ Η Τ Α Μ Ε

α) Την καταβολή αποζημίωσης ειδικού σκοπού στους εργαζόμενους για όσο διάστημα δεν απασχοληθούν από τους εργοδότες τους λόγω αναστολής της σύμβασης εργασίας τους.

β) Την κατάργηση όλων των αντεργατικών Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου.

γ) Την κάλυψη από τον κρατικό προϋπολογισμό της ασφαλιστικής δαπάνης εργοδότη και εργαζομένου ,

δ) έκπτωση ενοικίου πρώτης κατοικίας, πάγωμα δανειακών οφειλών και τραπεζικών απαιτήσεων.

ε) Την προστασία των θέσεων εργασίας για το έτος 2021 με βάση την ανασταλείσα, ή όπως άλλως λειτουργούσα σύμβαση κατά την τουριστική περίοδο του 2019.

στ) εξειδίκευση μέτρων υγείας και ασφάλειας της εργασίας στα ξενοδοχεία.

Α Π Α Ι Τ Ο Υ Μ Ε

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΧΩΡΙΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑ
ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΚΛΑΔΙΚΗΣ ΜΑΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΤΩΡΑ ΚΗΡΥΞΗ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ .
ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΙΚΩΝ
ΜΕΙΩΣΗ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΩΝ ΕΝΣΗΜΩΝ ΓΙΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΣΤΑ 50 ΑΠΟ 100
ΚΑΛΥΨΗ 100% ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ ΜΑΣ ΕΙΣΦΟΡΩΝ.
ΝΑ ΜΗΝ ΛΗΦΘΕΙ ΥΠΟΨΙΝ ΤΟ 2020 ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑΣ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ .
ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ .
ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ .

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Η ολάνθιστη άνοιξη στην Ιερά Μονή Αγίου Πνεύματος Κισσού

Σε μια μοναδική όαση έχει μετατραπεί η Ιερά Μονή Αγίου Πνεύματος Κισσού στον Δήμο Αγίου …

Μάρι Δασκαλαντωνάκη – “Η γερμανική αγορά κρίνει την τουριστική σεζόν”

«Ο τουρισμός είναι το πετράδι του στέμματος της ελληνικής οικονομίας και τα ξενοδοχεία είναι τα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize