Ρέθυμνο – Το Πανεπιστήμιο Κρήτης και φορείς συγχαίρουν τον Νίκο Σταμπολίδη για την βράβευσή του  από τον διεθνή φορέα Global Fine Arts Awards

Ανακοίνωση των πρυτανικών αρχών του Πανεπιστημίου Κρήτης

Οι Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Κρήτης εκφράζουν τα θερμά τους συγχαρητήρια στον Ομότιμο Καθηγητή του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης και Διευθυντή του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, κύριο Νίκο Σταμπολίδη για την βράβευσή του  από τον διεθνή φορέα «Global Fine Arts Awards».

Ο Ομότιμος Καθηγητής Νίκος Σταμπολίδης  τιμήθηκε με το διεθνές βραβείο κοινού «Youniversal» από τον διεθνή φορέα «Global Fine Arts Awards»  για την επιμέλεια της έκθεσης «Πικάσο και Αρχαιότητα. Γραμμή και Πηλός», που πραγματοποιήθηκε το 2019,  στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.

Η  διεθνής αυτή  βράβευσή του αποτελεί ξεχωριστή τιμή τόσο για τον ίδιο, όσο  και για το Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Συγχαρητήρια στον Νίκο Σταμπολίδη από τον δήμαρχο Ρεθύμνου Γιώργο Μαρινάκη

Συγχαρητήρια επιστολή στον  κ. Νίκο Σταμπολίδη,  Ομότιμο Καθηγητή  Τμήμ. Ιστορίας & Αρχαιολογίας    Φιλοσοφικής Σχολής  Πανεπιστημίου Κρήτης και Διευθυντή Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, απέστειλε ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργης Χ. Μαρινάκης με αφορμή τη διεθνή βράβευση της Έκθεσης του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, την οποία εμπνεύστηκε κι  επιμελήθηκε ο κ. Σταμπολίδης.  Το περιεχόμενο της επιστολής έχει ως εξής:

«Κύριε Σταμπολίδη

Αγαπητέ Νίκο

Η πρόσφατη βράβευσή σου με το διεθνές βραβείο κοινού «Youniversal», από τον διεθνή φορέα «Global Fine Arts Awards», συνιστά μία ακόμη επιβεβαίωση της υψηλής ποιότητας του επιστημονικού σου έργου, το οποίο ανακλάται σε παγκόσμιο πλέον επίπεδο και, δικαίως, τυγχάνει αποδοχής και αναγνώρισης. 

Μοιραζόμαστε αισθήματα υπερηφάνειας διότι το όνομα σου, το εμπνευσμένο έργο σου, η συνολική προσφορά σου στην Επιστήμη και την Τέχνη, έχει ταυτιστεί με το Ρέθυμνο και το Πανεπιστήμιό μας. 

Σ’ ευχαριστούμε για τούτη την εξαιρετική τιμή.

Συνάμα, βιώνουμε αισθήματα ευγνωμοσύνης αφού πάντοτε, μας επιτρέπεις να γίνουμε κοινωνοί του έργου σου, μέτοχοι του ενθουσιασμού , της φαντασίας, της δημιουργικότητας σου.

Προσωπικά, χαίρομαι που μου δόθηκε η ευκαιρία και η δυνατότητα συνειδητής επιλογής και συμμετοχής στην ψηφοφορία που ανέδειξε και καταξίωσε διεθνώς την συγκεκριμένη Έκθεση, την οποία επιμελήθηκες με τους άξιους συνεργάτες σου,  στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.

Μεταξύ πολλών άλλων, έχεις το αδιαμφισβήτητο χάρισμα, την αξιοπιστία και την ικανότητα να εμπνέεις τους ανθρώπους, συνεργάτες και κοινό.

Μαζί με τα  θερμά μου συγχαρητήρια δέξου και τις εγκάρδιες ευχές μου για υγεία, δύναμη και πνευματική διαύγεια ώστε να παραμείνεις ένας από τους αξιότερους πρεσβευτές του Ελληνικού Πολιτισμού, σε όλες του τις εκφάνσεις.

Για το βραβείο «Youniversal»

Με αφορμή τη μεγάλη διεθνή διάκριση για τον Καθηγητή Νίκο Σταμπολίδη και το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης με το βραβείο «Youniversal» του προγράμματος «Global Fine Awards», η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή, απέστειλε στον ίδιο συγχαρητήρια επιστολή στην οποία αναφέρει τα εξής:

«Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση πληροφορήθηκα από τον Τύπο τη μεγάλη διάκρισή σας με το βραβείο «Youniversal» του προγράμματος «Global Fine Awards» για την έκθεση «Πικάσο και Αρχαιότητα. Γραμμή κα πυλός» του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε εσάς και σε όλο το προσωπικό του Μουσείου, που εργάστηκαν με υψηλό επαγγελματισμό και επιστημονική αρτιότητα, ώστε να παρουσιάσουν στο παγκόσμιο κοινό μια έκθεση, που τους ενθουσίασε και κέρδισε την ψήφο εμπιστοσύνης τους ανάμεσα σε 99 ακόμα υποψηφιότητες κορυφαίου επιπέδου από 27 χώρες.

Για μια ακόμα φορά αποδεικνύετε στην πράξη με αυτή σας τη διάκριση, πως όταν υπάρχει προσωπικό όραμα για τον Πολιτισμό, διάθεση για εξωστρέφεια και αποτελεσματική αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας μπορούμε να αναδείξουμε τον πλούτο και την αξία κάθε εκθεσιακού χώρου.

Θερμά συγχαρητήρια και καλή συνέχεια στο έργο σας, που γεμίζει τον χώρο του Πολιτισμού και τους Έλληνες με περηφάνια».

Με περισσή υπερηφάνεια και χαρά ενημερωθήκαμε για την ιδιαιτέρως σημαντική διάκριση σας από τον διεθνή φορέα «Global Fine Arts Awards» με το βραβείο κοινού «Youniversal»  ανάμεσα από 99 υποψηφιότητες, από 27 χώρες και 74 πόλεις.  

Η Επιτροπή Τουρισμού του Δήμου Ρεθύμνης, εκφράζει τα θερμά της συγχαρητήρια για το ξεχωριστό έργο σας, την συνεχή επιδίωξή σας να εναρμονίζεστε πάντα με κάθε νεωτερισμό, συνδυάζοντας την τέχνη της Αρχαιότητας με τις νεώτερες μορφές Τέχνης, γεγονός που είχε σαν καρπό την δημιουργία των «Θεϊκών Διαλόγων», με αποτέλεσμα την ανάδειξη της σπουδαιότητας του Ελληνικού πολιτισμού.

Είναι πολλαπλή η αίσθηση της υπερηφάνειας διότι η επιβράβευση σας αντανακλά στην Πόλη του Ρεθύμνου, στο Πανεπιστήμιο μας, και του αρχαιολογικού χώρου της Ελεύθερνας τον οποίο εσείς αναδείξατε με την πολύχρονη και σταθερή επιμονή σας.

Ευχόμαστε να έχετε υγεία ώστε να συνεχίσετε απρόσκοπτα το εξαιρετικό έργο σας.

Εκ μέρους της Επιτροπής

Με εκτίμηση
Η Πρόεδρος
Αντιδήμαρχος Τουρισμού Δ. Ρεθύμνης
Πέπη Μπιρλιράκη

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Η ολάνθιστη άνοιξη στην Ιερά Μονή Αγίου Πνεύματος Κισσού

Σε μια μοναδική όαση έχει μετατραπεί η Ιερά Μονή Αγίου Πνεύματος Κισσού στον Δήμο Αγίου …

Μάρι Δασκαλαντωνάκη – “Η γερμανική αγορά κρίνει την τουριστική σεζόν”

«Ο τουρισμός είναι το πετράδι του στέμματος της ελληνικής οικονομίας και τα ξενοδοχεία είναι τα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize