Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – «Το λιμάνι είχε αρκετά προβλήματα με αποτέλεσμα να χρειάζεται διαρκώς συντήρηση»

Οριστική έγκριση έλαβαν δύο σημαντικά έργα για το Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο του Ν. Ρεθύμνου από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη προϋπολογισμού 220.000 ευρώ.

Σειρά λιμενικών έργων συνολικού ύψους 4,4 εκατ. ευρώ ενέκρινε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης με απώτερο στόχο την βελτίωση και των εκσυγχρονισμό 39 λιμενικών και άλλων εγκαταστάσεων οι σε 39 λιμάνια της χώρας.

Μέσα στα λιμάνια τα οποία εγκρίθηκαν για να χρηματοδοτηθούν, συμπεριλαμβάνεται και το λιμάνι του Ρεθύμνου. Σύμφωνα με την Πρόεδρο του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου, Ρένα Κουτσαλεδάκη, το λιμάνι είχε αρκετά προβλήματα με αποτέλεσμα να χρειάζεται διαρκώς συντήρηση.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η Ρένα Κουτσαλεδάκη: «Θεωρώ ότι πρέπει να ευχαριστήσουμε για αυτό το αρμόδιο Υπουργείο διότι μπορεί να μην καλυφθούν οι ανάγκες μας τελείως, αλλά ανακουφίζουν το μεγάλο πρόβλημα του ελλιμενισμού των σκαφών, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, που αντιμετωπίζουμε στο λιμάνι του Ρεθύμνου».

Το πρώτο έργο αφορά την έγκριση προϋπολογισμού 120.000 ευρώ για μια πλωτή προβλήτα που θα αντικαταστήσει την ήδη υπάρχουσα στο λιμάνι του Ρεθύμνου.

Το δεύτερο έργο αφορά την έγκριση προϋπολογισμού έργου 100.000 ευρώ για την επισκευή και την συντήρηση του λιμενικού σταθμού της Αγίας Γαλήνης.

Τα έργα αυτά, τα οποία χρηματοδοτούνται μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε.), επιλύουν χρονίζοντα προβλήματα των εν λόγω 39 λιμενικών εγκαταστάσεων και στην συντριπτική τους πλειοψηφία συνδέονται άμεσα με την ενίσχυση των επιπέδων της ασφάλειας της ναυσιπλοΐας που προσφέρει σήμερα το λιμενικό σύστημα της χώρας.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης: «Η συνεχής βελτίωση των λιμενικών υποδομών της νησιωτικής Ελλάδας αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για το Υπουργείο».

 

cretedoc.gr

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Θωμάς Κρεβετζάκης – Ισότιμα το σύνολο της καφεστίασης σε όλες τις περιοχές να έχει έσοδα και πάντα με ασφάλεια

Ασφάλεια και υγιεινή το διακύβευμα στην καφεστίαση. Τα τραπεζοκαθίσματα θα αναπτυχθούν όπως προβλέπει ο νόμος …

Ρέθυμνο – Οι δράσεις της κοινωνικής υπηρεσίας στην περίοδο της πανδημίας

Δημιουργήσαμε μια τηλεφωνική γραμμή εξυπηρέτησης των πολιτών για κάθε είδους αιτήματα σχετικά με την καραντίνα καθώς …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize