Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Συνεχίζονται οι μετασεισμοί από την άτακτη πανεπιστημιοποίηση του ΤΕΙ – Ο Γαβρόγλου με τις τελικές αποφάσεις

Συνεχίζονται οι μετασεισμοί μετά το πόρισμα της επιτροπής για την πανεπιστημιοποίηση του ΤΕΙ Κρήτης, με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης να τονίζει ότι οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν, δεν είχαν σε καμία περίπτωση ακαδημαϊκό υπόβαθρο.

Συνεχίζονται και οι αντιδράσεις των φορέων της αυτοδιοίκησης του Ρεθύμνου, ευελπιστώντας σε θετικές αποφάσεις του υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου που έχει τον τελευταίο λόγο.

Παράλληλα, οι Ρεθύμνιοι της Αττικής σε εκδήλωση παρουσίασης του τόμου για τα 40 χρόνια λειτουργίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, επανέλαβαν το αίτημά τους για έδρα λαογραφίας και κρητικής διαλέκτου.

Επιπόλαιους χαρακτηρίζει τους χειρισμούς πανεπιστημιοποίησης του ΤΕΙ Κρήτης, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, Οδυσσέας Ζώρας, αφού δεν ανταποκρίνονται στις ακαδημαϊκές απαιτήσεις, ενώ αποστερούνται και των σχετικών εχέγγυων που θα έπρεπε να χαρακτηρίζουν αυτούς τους χειρισμούς.
Σφοδρές οι αντιδράσεις και από τους αυτοδιοικητικούς φορείς του Ρεθύμνου που θεωρούν ότι οι εκτάσεις που έχει ήδη παραχωρήσει η τοπική κοινωνία και αυτές που προτίθενται να παραχωρήσουν επιπλέον οι ΟΤΑ για το νέο πανεπιστήμιο, θα έπρεπε να ενισχύσουν την παρουσία του υφιστάμενου και του νέου πανεπιστημίου, σε αντίθεση με τους διαφαινόμενους χειρισμούς που δεν φαίνεται να προκρίνουν την ίδρυση δεύτερου τμήματος τεχνολογικής κατεύθυνσης στο Ρέθυμνο.
Να ερευνηθεί επιστημονικά η κρητική διάλεκτος και λαογραφία στο πανεπιστήμιο, ζητούν οι Ρεθύμνιοι Αττικής που φιλοξένησαν στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, εκδήλωση παρουσίασης του τόμου για τα 40 χρόνια λειτουργίας του πανεπιστημίου Κρήτης που διαπρέπει διεθνώς, παρά το… νεαρό της ηλικίας του.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, Ευγένιος, τονίζοντας την προσφορά της τοπικής εκκλησίας στο ίδρυμα σε άλλες εποχές, αλλά και την σημερινή υπερηφάνεια για το έργο που παράγεται.

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Θωμάς Κρεβετζάκης – Ισότιμα το σύνολο της καφεστίασης σε όλες τις περιοχές να έχει έσοδα και πάντα με ασφάλεια

Ασφάλεια και υγιεινή το διακύβευμα στην καφεστίαση. Τα τραπεζοκαθίσματα θα αναπτυχθούν όπως προβλέπει ο νόμος …

Ρέθυμνο – Οι δράσεις της κοινωνικής υπηρεσίας στην περίοδο της πανδημίας

Δημιουργήσαμε μια τηλεφωνική γραμμή εξυπηρέτησης των πολιτών για κάθε είδους αιτήματα σχετικά με την καραντίνα καθώς …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize