Ρέθυμνο – Επικεφαλής εταίρος σε 7 χώρες στο πρόγραμμα castwater – 80% των τουριστών προτιμούν φιλοπεριβαλλοντικούς προορισμούς

Η διαχείριση των υδατικών πόρων στις παράκτιες τουριστικές περιοχές, τέθηκε στο επίκεντρο εσπερίδας, με το δήμο Ρεθύμνου να είναι ο επικεφαλής εταίρος σχετικού προγράμματος στο οποίο συμμετέχουν 7 χώρες.

Το πρόγραμμα «castwater» φέρνει στην επιφάνεια, καλές πρακτικές για την εξοικονόμηση νερού, κάτι που πια, λαμβάνεται σοβαρά υπόψιν και από όσους προγραμματίζουν τις διακοπές τους, δείχνοντας προτίμηση στα πιο… φιλοπεριβαλλοντικά τουριστικά μέρη του κόσμου.

Η πληρέστερη ενημέρωση και παράλληλα ευαισθητοποίηση των επιχειρηματιών σε ζητήματα που αφορούν τις φιλοπεριβαλλοντικές πολιτικές, τέθηκαν στο επίκεντρο εσπερίδας στο Επιμελητήριο Ρεθύμνου και ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την εξοικονόμηση ενέργειας και νερού. Η εσπερίδα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «castwater», στο οποίο συμμετέχει ο δήμος Ρεθύμνου ως επικεφαλής των 12 εταίρων από 7 χώρες.

Οι επενδύσεις στο περιβάλλον για μια ορθολογική διαχείριση φυσικών πόρων μπορεί να ωφελήσουν πολλαπλά τις τουριστικές περιοχές την ώρα που οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής έχουν αρχίσει να προβληματίζουν την Ευρώπη.

Την ίδια ώρα, σε ποσοστό 80% βάσει μελετών, οι υποψήφιοι ταξιδιώτες, κατά την επιλογή του τόπου προορισμού των διακοπών τους, δίνουν έμφαση στα περιβαλλοντικά κριτήρια τόσο της πόλης, όσο και της ξενοδοχειακής μονάδας στην οποία θα διαμείνουν.

Οι δράσεις που υλοποιούνται για την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και οι θετικές πρακτικές που εφαρμόζουν και οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, όπως και το σύνολο της εστίασης και αναψυχής και οι τοπικές αρχές εν γένει, αποτελούν, αναμφίβολα πια, παράγοντες, τους οποίους λαμβάνουν πολύ σοβαρά υπόψιν τους, οι τουρίστες.

κάμερα: Γιάννης Ράλλης

cretedoc.gr

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Η ολάνθιστη άνοιξη στην Ιερά Μονή Αγίου Πνεύματος Κισσού

Σε μια μοναδική όαση έχει μετατραπεί η Ιερά Μονή Αγίου Πνεύματος Κισσού στον Δήμο Αγίου …

Μάρι Δασκαλαντωνάκη – “Η γερμανική αγορά κρίνει την τουριστική σεζόν”

«Ο τουρισμός είναι το πετράδι του στέμματος της ελληνικής οικονομίας και τα ξενοδοχεία είναι τα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize