Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Αναζητούν δουλέμπορους στην Κρήτη! – Στην Ορνέ Αγίου Βασιλείου οι 26 μετανάστες – Στη δικαιοσύνη οι 3 διακινητές

Το δρόμο της δικαιοσύνης ακολουθούν οι 3 από τους 29 ναυαγούς νότια της Κρήτης, αφού πρόκειται στην ουσία για τους διακινητές των υπολοίπων 26.

Στο παλιό σχολείο της Ορνέ φιλοξενούνται οι μετανάστες που φέρεται να είχαν τελικό προορισμό τους την Κρήτη για να εργαστούν. Σύμφωνα με πληροφορίες οι διωκτικές αρχές αναζητούν τους συνεργούς δουλέμπορούς τους που θα αποδεχόντουσαν τους μετανάστες στο νησί.

Προς τιμήν τους οι κάτοικοι της Ορνέ χωρίς ξενοφοβικά σύνδρομα υποδέχθηκαν τους μετανάστες. 

Καταιγιστικές οι εξελίξεις μέσα σε ένα 24ωρο από το σήμα SOS που εξέπεμψε πλοιάριο που μετέφερε μετανάστες νοτιοανατολικά της Γαύδου, στη 1 το μεσημέρι της Τρίτης. Οι ριπές ανέμου στις 3 χθες το μεσημέρι έφταναν τα 10 μποφόρ.

Λίγο μετά τις 7 το απόγευμα κατάφεραν να ελλιμενιστούν στην Αγία Γαλήνη. Οι 29 διασωθέντες δέχθηκαν το πρώτο τους γεύμα επί τόπου και στη συνέχεια με διαδικασίες του δήμου Αγίου Βασιλείου σε συνεργασία με την περιφερειακή ενότητα Ρεθύμνου, δρομολογήθηκε λεωφορείο που τούς μετέφερε στο παλιό δημοτικό σχολείο στην  Ορνέ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από το αλιευτικό, ναυάγησε ένα ακόμη πλοιάριο στα νότια της Κρήτης.

Δεν αποκλείεται να πρόκειται για το μέσο διαφυγής των 3 φερόμενων ως διακινητών.

Οι 26 μετανάστες είναι άνδρες νεαρής ηλικίας από την Αίγυπτο, τη Λιβύη και το Σουδάν.

Υπάρχουν πληροφορίες που αναφέρουν ότι ο προορισμός τους ήταν όντως η Κρήτη, αλλά με κάποιους που αναζητούνται, να είναι αυτοί που θα υποδεχόντουσαν τους μετανάστες για να εργαστούν στο νησί. Ο ένας εκ των 3 συλληφθέντων μάλιστα, φέρεται να μιλάει άπταιστα ελληνικά, ως ο ενδιάμεσος κρίκος που έχει ήδη εργαστεί για μια δεκαετία στην Ελλάδα.

Η τοπική αυτοδιοίκηση προμηθεύτηκε στρώματα, ο ερυθρός σταυρός προσέφερε κουβέρτες και ρουχισμό.

Οι 26 μετανάστες προαυλίζονται και επισκέπτονται τους χώρους υγιεινής εκ περιτροπής και φρουρούμενοι, ενώ θα παραμείνουν στην Ορνέ μέχρι να ολοκληρωθεί η ταυτοποίησή τους.

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Θωμάς Κρεβετζάκης – Ισότιμα το σύνολο της καφεστίασης σε όλες τις περιοχές να έχει έσοδα και πάντα με ασφάλεια

Ασφάλεια και υγιεινή το διακύβευμα στην καφεστίαση. Τα τραπεζοκαθίσματα θα αναπτυχθούν όπως προβλέπει ο νόμος …

Ρέθυμνο – Οι δράσεις της κοινωνικής υπηρεσίας στην περίοδο της πανδημίας

Δημιουργήσαμε μια τηλεφωνική γραμμή εξυπηρέτησης των πολιτών για κάθε είδους αιτήματα σχετικά με την καραντίνα καθώς …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize