Ρέθυμνο – Αγωνία στο Αμάρι μετά το πρώτο κρούσμα κορονοϊού

Αυστηρός περιορισμός κατ΄οίκον ισχύει από χθες για τους κατοίκους της ορεινής κοινότητας στον Δήμο Αμαρίου μετά την διαπίστωση κρούσματος κορωνοϊού σε Ιερέα συγχωριανό τους.

Σύμφωνα με τις αρμόδιες Αρχές ελήφθησαν δείγματα από όλα τα μέλη της οικογένειας του κληρικού και έχουν σταλεί προς εξέταση. Αποτελέσματα αναμένονται αργά το απόγευμα της Κυριακής.

Στο μεταξύ, συνεχίζεται η ιχνηλάτηση των επαφών του τις τελευταίες ημέρες. Σύμφωνα με όσα έχει πει ο ίδιος ο ασθενής στην ενορία του – άλλος οικισμός από αυτόν της κατοικίας του – έχει να πάει από τις 6 Μαρτίου. Το ίδιο ισχύει για άλλα δύο χωριά του Αμαρίου, τα οποία εξυπηρετεί ως ιερέας. Έτσι το ενδιαφέρον εστιάζεται πλέον στο χωριό κατοικίας του και στις επαφές, τις οποίες είχε αυτός αλλά και μέλη της οικογένειας του.

Τα επόμενα βήματα θα καθοριστούν ανάλογα με το τι θα δείξει η ιχνηλάτηση των επαφών. Η Αντιπεριφέρεια Ρεθύμνου και ο Δήμος Αμαρίου βρίσκονται σε συνεννόηση για ό,τι πρέπει να γίνει για την προστασία της τοπικής κοινωνίας και την εφαρμογή κάθε είδους προληπτικού μέτρου που επιβάλλεται σε αυτές τις περιπτώσεις. Για το λόγο αυτό συνιστάται ψυχραιμία. Οι αρμόδιες Αρχές βεβαιούν πως θα γίνει ό,τι χρειάζεται για την προστασία του πληθυσμού.

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Διακοπή νερού στην οδό Κουρμούλη, ΙΓΜΕ μέχρι Τίμιο Σταυρό

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ : ΟΔΟΣ ΚΟΥΡΜΟΥΛΗ, 29/05/2020 και ώρα 13:15, ΑΙΤΙΑ ΒΛΑΒΗΣ : ΔΙΑΡΡΟΉ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ, …

Ανδρέας Ξανθός – Έχουμε προτείνει στο υπουργείο Υγείας νέο ταχύ μοριακό τεστ για τα νησιά

Να εφοδιαστούν οι δομές Υγείας των νησιών άμεσα με τα καινούργια διαγνωστικά κιτ γρήγορου μοριακού …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize