Τελευταία Νέα

Γεωργοί και κτηνοτρόφοι στην Κρήτη σε απόγνωση! – “Θέλουμε κι εμείς να επιβιώσουμε” αναφώνησαν από το Ρέθυμνο

Σε οικονομικό αδιέξοδο βρίσκονται οι γεωργοί και κτηνοτρόφοι της Κρήτης που αποφάσισαν σε συνέλευση στο Ρέθυμνο νέες κινητοποιήσεις ενάντια στην υψηλή φορολόγηση και το κόστος παραγωγής τους, ζητώντας από την κυβέρνηση να τους ενισχύσει για να παραμείνουν στον τόπο τους, την ύπαιθρο και να ζουν με αξιοπρέπεια. Επέρριψαν ευθείες βολές και κατά του ΕΛΓΑ για την ασφάλισή τους χωρίς αντίκρυσμα, όπως συμβαίνει και σε ό,τι αφορά τη δακοκτονία.

“Θέλουμε κι εμείς να επιβιώσουμε”, “Λένε ότι ψεκάζουν, αλλά δεν ψεκάζουν, δεν είναι αυτά ψεκαστά”, “Τα σακιά τα λιπάσματα από 50άρια, τα έκαναν 40 κιλά, τώρα τα έχουν κάνει 25 να μην μας πιάνει η μέση”.

Μέσα σε 3 φράσεις αγροτών και κτηνοτρόφων της Κρήτης, αποτυπώνεται η οικονομική εξαθλίωση, η απόγνωση και το άγχος της επιβίωσης, σε δύσκολες συνθήκες εργασίας που πια δεν αποδίδουν τα προς το ζην, ούτε καν με αξιοπρέπεια. Στο εργατικό κέντρο Ρεθύμνου σε συνέλευση αποφάσισαν να στραφούν σε νέες κινητοποιήσεις, τονίζοντας ότι ο πρωτογενής τομέας της Κρήτης στηρίζει και τη ναυσιπλοΐα και τα καταστήματα και τους συναδέλφους τους ανά την Ελλάδα απ’ όπου και προμηθεύονται ζωοτροφές.

Τα ακόμη πιο εξοργιστικά για τους γεωργούς και κτηνοτρόφους δεδομένα είναι η πληρωμή ασφάλιστρων στον ΕΛΓΑ, χωρίς οι ίδιοι να λαμβάνουν αποζημιώσεις, η μη κάλυψη όλων των περιοχών με δίκτυα άρδευσης που αυξάνει το κόστος παραγωγής, όπως και οι πλημμελείς ψεκασμοί για το δάκο με αποτέλεσμα να υποβαθμίζεται η ελαιοπαραγωγή.

Τέλος, αναφορικά με την αίσθηση της κοινωνίας ότι πια οι κινητοποιήσεις των αγροτών είναι λιγοπληθείς και υποκινούμενες μοναχά από τον χώρο του ΚΚΕ, δόθηκε η απάντηση ότι πρόκειται για κινηματική διαδικασία και όχι κομματική.

Δείτε επίσης!

Άγιος Νικόλαος – Διαμαρτυρία στην εφορεία αρχαιοτήτων κατά της χορήγησης άδειας για ανεμογεννήτριες στην Ιεράπετρα

Στο επίκεντρο της διαμαρτυρίας των πολιτών για τις ανεμογεννήτριες στην Επισκοπή Ιεράπετρας βρέθηκε σήμερα η …

Ρέθυμνο – Τα υγειονομικά πρωτόκολλα στα ξενοδοχεία ρίχνουν το μπαλάκι στους εργαζόμενους

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Ρεθύμνου στηρίζει και συμπαραστέκεται στην κινητοποίηση που έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι στον …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize