Τελευταία Νέα

Έπαιξαν και έμαθαν για την υγιεινή και οικολογικά ευσυνείδητη διατροφή

Παιδιά της προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας, έπαιξαν και έμαθαν για την υγιεινή διατροφή με χαμηλό οικολογικό αποτύπωμα, στη βιβλιοθήκη του Ρεθύμνου. Το WWF υποστηρίζει αυτές τις δράσεις ανά την Ελλάδα, ενώ τα σχολεία που θα συνεχίσουν τις δράσεις και θα τις καταχωρίσουν στον ιστότοπο της οικολογικής οργάνωσης, θα κερδίσουν μέσα από διαγωνισμό, εξοπλισμό για μια γραμμή παραγωγής από το χωράφι, μέχρι το πιάτο.

Έπαιξαν, διασκέδασαν και… έμαθαν να διατρέφονται υγιεινά και σε αρμονία με τη φύση μαθητές νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων στο Ρέθυμνο. Μπορεί τα παιδιά να γνωρίζουν τι σημαίνει υγιεινή διατροφή, δε γνωρίζουν όμως τι σημαίνει τα τρόφιμα που καταναλώνουν, να μην επιβαρύνουν το περιβάλλον κατά την παραγωγή και διάθεσή τους. Στον πιο κατάλληλο χώρο, το παιδικό τμήμα της δημόσιας κεντρικής βιβλιοθήκης Ρεθύμνου, τα παιδιά ευχαριστήθηκαν με την λαρδιά τους το παιχνίδι σε συνδυασμό με τη βιωματική γνώση.

Έτσι λοιπόν, όπως πιστοποιούν οι νηπιαγωγοί, τα παιδιά που έχουν παρακολουθήσει αυτά τα παραστατικά και βιωματικά σεμινάρια για… λιλιπούτειους ανθρώπους, μετά στην πράξη, συγκρίνουν ο ένας με τον άλλο το δεκατιανό τους και το κατά πόσο είναι υγιεινό ή όχι.

Είναι κάτι που θα υποστηριχτεί στη συνέχεια και στο σχολείο μέσα από τη διαδικτυακή πλατφόρμα του WWF με παιχνίδια και δράσεις για τα παιδιά, δωρεάν και με παιδαγωγικό χαρακτήρα.

Αυτή η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την συνεργασία της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Ρεθύμνου, του WWF Ελλάς, του Δήμου Ρεθύμνου και της Διεύθυνσης Α/θμιαςΕκπ/σης Ρεθύμνου, στις 8-9 Μαρτίου 2018, στον χώρο της Βιβλιοθήκης.

Αυτή η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την συνεργασία της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Ρεθύμνου, του WWF Ελλάς, του Δήμου Ρεθύμνου και της Διεύθυνσης Α/θμιαςΕκπ/σης Ρεθύμνου, στις 8-9 Μαρτίου 2018, στον χώρο της Βιβλιοθήκης.

Οι πρωινές δράσεις αφορούσαν σε σχολεία της πόλης και οι απογευματινές σε γονείς και παιδιά. Η προσέλευση και το πρωί και το απόγευμα ήταν πολύ μεγάλη, όπως δείχνει και το φωτογραφικό υλικό που συνοδεύει το ενημερωτικό μας σημείωμα.

Οι υπεύθυνοι του WWF Ελλάς, του ελληνικού τμήματος της διεθνούς περιβαλλοντικής οργάνωσης WWF – World Wide Fund for nature, με περισσότερους από 5.000.000 υποστηρικτές παγκοσμίως και ενεργή παρουσία σε περισσότερες από 100 χώρες, αναχωρώντας για τον επόμενο σταθμό τους, μας άφησαν γραπτά την εκτίμηση τους για την παρουσίαση του προγράμματός τους στη Βιβλιοθήκη μας, την οποία και παραθέτομε όπως εκείνοι την διατύπωσαν:

«Ξεπέρασε κάθε προσδοκία μας η υποδοχή της κινητής έκθεσης του WWF Ελλάς από τη Δημόσια Βιβλιοθήκη Ρεθύμνου, ενός τόσο ζωντανού κυττάρου για την τοπική κοινωνία, καθώς και η επίσκεψη του κοινού του Ρεθύμνου κατά τη διήμερη παραμονή μας! Είμαστε ευτυχείς που μαθητές από 10 σχολεία του νομού ανακάλυψαν μέσα από βιωματικό παιχνίδι την αξία της βιώσιμης διατροφής και της σύνδεσής της με το περιβάλλον. Όμοια, η επίσκεψη του ευρύτερου κοινού τα απογεύματα πιστοποίησε το ενδιαφέρον για μία πιο ισορροπημένη, οικολογική και οικονομική διατροφή που ωφελεί την υγεία μας και την υγεία του πλανήτη. Θα είναι χαρά και τιμή μας να συνδιοργανώσουμε εκ νέου παρόμοιες δράσεις στο μέλλον σε συνεργασία με την Δημόσια Βιβλιοθήκη Ρεθύμνου, ενώ ειδικές ευχαριστίες απευθύνουμε στους εθελοντές που στήριξαν με ενθουσιασμό την δράση».

Εμείς, με τη σειρά μας, ευχαριστούμε τους υπεύθυνους του WWF Ελλάς και τους εθελοντές φοιτητές της Βιβλιοθήκης, που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για να καταλάβουν πραγματικά τα παιδιά και οι γονείς τους « τα πλεονεκτήματα μιας ισορροπημένης, οικολογικής και οικονομικής διατροφής, που ωφελεί την δική μας υγεία και την υγεία του πλανήτη».

Από τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ρεθύμνου

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Θωμάς Κρεβετζάκης – Ισότιμα το σύνολο της καφεστίασης σε όλες τις περιοχές να έχει έσοδα και πάντα με ασφάλεια

Ασφάλεια και υγιεινή το διακύβευμα στην καφεστίαση. Τα τραπεζοκαθίσματα θα αναπτυχθούν όπως προβλέπει ο νόμος …

Ρέθυμνο – Οι δράσεις της κοινωνικής υπηρεσίας στην περίοδο της πανδημίας

Δημιουργήσαμε μια τηλεφωνική γραμμή εξυπηρέτησης των πολιτών για κάθε είδους αιτήματα σχετικά με την καραντίνα καθώς …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize