Τελευταία Νέα

Ρεπορτάζ στην 115 Πτέρυγα Μάχης στο Ακρωτήρι Χανίων – Κρατούν στα φτερά τους την ασφάλεια μιας χώρας και όχι μόνο!

Αψηφούν τον κίνδυνο για να υπερασπιστούν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας. Ό,τι κι αν συμβεί είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι και με ατσάλινα νεύρα πραγματοποιούν χειρισμούς με απόλυτη ακρίβεια και πειθαρχία. Όταν κατέβει το κλείστρο το μόνο που υπάρχει είναι να βγει εις πέρας η αποστολή. Ο Γιώργος Παπαδάκης και ο Νικόλας Φωτάκης, αμφότεροι Χανιώτες, υπηρετούν ως ιπτάμενοι στην 115 Πτέρυγα Μάχης στο Ακρωτήρι Χανίων. Μοιράζονται με το κοινό της ΚΡΗΤΗ TV μια μέρα στη ζωή ανθρώπων που κουβαλούν στα φτερά τους την ασφάλεια μιας ολόκληρης χώρας και όχι μόνο.

Είναι η στιγμή που ακούγεται η λέξη scramble και σημαίνει αυτόματα συναγερμός στην μοίρα 340 της 115 Πτέρυγας Μάχης στο Ακρωτήρι Χανίων. Ο Γιώργος κι ο Νικόλας δύο Χανιώτες ιπτάμενοι τρέχουν ολοταχώς προς απογείωση!

Την ημέρα του ρεπορτάζ της ΚΡΗΤΗ TV, ο βαθμός ετοιμότητας ήταν readiness 15, δηλαδή σε 15 λεπτά μετά το συναγερμό, το μαχητικό αεροσκάφος έπρεπε να ίπταται. Ο βαθμός ετοιμότητας μπορεί να αυξηθεί τόσο, ώστε να φτάσει ακόμη και στα μόλις 2 λεπτά!

Οι ιπτάμενοι δε θα ακούσουν μέσα στο αεροσκάφος τον κρότο τη στιγμή που σπάει το φράγμα του ήχου, όμως οι απότομοι ελιγμοί σε συνδυασμό με τη βαρύτητα είναι αμείλικτοι στο ανθρώπινο σώμα που δοκιμάζεται. Δεν υπάρχει περίπτωση λάθους, αυτό αποκλείεται από την εξαντλητική εκπαίδευση σε όλα τα ενδεχόμενα: αναπτύσσουν ατσάλινα νεύρα και ψυχραιμία σε συνθήκες εξαιρετικά δύσκολες και απαιτητικές!

Τόσο ο Γιώργος Παπαδάκης, όσο και ο Νικόλας Φωτάκης, υπόσχονται ότι δεν υπάρχει περίπτωση να συμβεί κάτι και να μην είναι εκεί ψηλά για να υπερασπιστούν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας μας και τους αρκεί η ίδια η πτήση για να ξεχάσουν όλες τις δυσκολίες, όπως  και η αγάπη του κόσμου.

Κάμερα: Αντώνης Ιγγλεζάκης

 

Δείτε επίσης!

Συναγερμός για τα σύνορα σε ξηρά και θάλασσα από την κυβέρνηση – Τι μέτρα παίρνει

Κύματα προσφύγων καταφθάνουν στην Ελλάδα από τον Εβρο και τα τουρκικά παράλια / Φωτογραφίες: AP …

Συναγερμός στην Άγκυρα για τον κορωνοϊό – Αναγκαστική προσγείωση αεροπλάνου

Συναγερμός σήμανε στην Τουρκία σε πτήση επιβατικού αεροσκάφος, έπειτα από την εμφάνιση πιθανού κρούσματος κορονοϊού ανάμεσα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize