Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Ανησυχία για την άφιξη προσφύγων ελλείψει σύμβασης με την ύπατη αρμοστεία του ΟΗΕ και γραφείου ασύλου

Έκδηλη είναι η ανησυχία των τοπικών κοινωνιών στην Κρήτη για τη φιλοξενία προσφύγων, αφού δεν έχει ακόμη προχωρήσει ουσιαστικά ο σχεδιασμός. Σε ενημερωτική δράση στο Ρέθυμνο, τονίστηκε ότι σταδιακά θα αφικνούνται στο νησί οι 700 πρόσφυγες και σε διάστημα ενός μήνα αφότου υπογραφεί η σχετική σύμβαση με την ύπατη αρμοστεία. Για να ξεκινήσει όμως η διαδικασία θα πρέπει αρχικά να συσταθούν τα γραφεία ασύλου.

Σε ένα μήνα αφότου πέσουν οι υπογραφές ανάμεσα στην αναπτυξιακή Ηρακλείου και την ύπατη αρμοστεία του ΟΗΕ θα είναι σε θέση η Κρήτη να φιλοξενήσει τους πρώτους από τους 700 πρόσφυγες. Για να γίνει όμως αυτό πρέπει πρώτα να λειτουργήσει το γραφείο ασύλου.

Άγνωστο παραμένει το πότε θα λειτουργήσει το γραφείο ασύλου στο Ηράκλειο, ενώ μέχρι στιγμής το αίτημα των Χανίων για δεύτερο γραφείο ασύλου, φαίνεται να πέφτει στο κενό.

125 σπίτια θα φιλοξενούν τους πρόσφυγες ανά την Κρήτη για έξι μήνες κατά μέγιστο, ενώ στη συνέχεια θα προωθούνται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Οι PES Activists Greece διοργάνωσαν εκδήλωση επί του θέματος στο δημαρχείο Ρεθύμνου.

Δείτε επίσης!

Χανιά – Κάλεσμα των καθηγητών για αλληλεγγύη – «Οι πρόσφυγες μετανάστες δεν είναι οι εχθροί μας, είναι τα κατεξοχήν θύματα»

Ανακοίνωση με αφορμή το προσφυγικό ζήτημα και τα τεκταινόμενα στον Έβρο εξέδωσε η ΕΛΜΕ Χανίων, …

Ρέθυμνο – Εκδήλωση λόγου με ομιλητή τον καθηγητή Θεόδωρο Παπαγγελή

Την Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2020 και ώρα 19:00, στο Φοιτητικό και Πολιτιστικό Κέντρο «Ξενία» του …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize